Az EcoVadis a SPIE-t a 2023-ban értékelt vállalatok legjobb 5%-ába sorolja

Vállalatunk, a SPIE Csoport, az energia és a kommunikáció területén nyújtott multitechnikai szolgáltatások független európai vezetője, kilencedik alkalommal nyerte el az EcoVadis aranyérmet a 2023-as évre vonatkozóan.

Az EcoVadis négy ponttal növelte vállalatunk összpontszámát, így az a 2022-es 68-ról 72 pontra (2023) emelkedett. Ezzel a javulással az értékelt vállalatok legjobb 5%-ába kerültünk.

Az EcoVadis, egy vezető CSR minősítő platform, öt kulcsfontosságú kritérium - környezetvédelem, munkajogok, emberi jogok, üzleti etika és felelős beszerzés - értékelése alapján emeli ki az SPIE csoport teljesítményét. Az aranyérem, amelyet a SPIE most kilencedik egymást követő évben kapott, tükrözi a csoport kötelezettségvállalásait és eredményeit az egyes területeken, valamint azt, hogy képes fenntartani a kiválóság színvonalát egy egyre igényesebb környezetben.

A SPIE Csoport élen jár a fenntartható fejlődésben

2023-ban javítottuk pontszámunkat a munkajogok, az emberi jogok és a felelős beszerzés területén is, miközben környezeti teljesítményünk pontszáma továbbra is magas maradt. Tavaly csoportunk termelésének 48%-a az EU taxonómiája szerint jelentős mértékben hozzájárult az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez. Emellett folytattuk a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését az 1., 2. és 3. hatókörben, összhangban a Science Based Targets kezdeményezés által támogatott célokkal.

"A SPIE munkájának jellegéből adódóan a megoldás részei vagyunk, mivel alacsony szén-dioxid-kibocsátású megoldásokat igyekszünk megvalósítani az energetikai átállás és a felelős digitális átalakulás kihívásainak leküzdése érdekében.A csoport már régóta dolgozik ezeknek a kérdéseknek a megoldásán, nevezetesen a 2025-re szóló fenntarthatósági ütemterv kidolgozásával.Büszkék vagyunk az EcoVadis-besorolásunk javulására, különösen azért, mert a szabványok minden évben emelkednek. A pontszámunk javulása az általunk alkalmazott strukturált megközelítésről tanúskodik, de mindenekelőtt arról is, amit leányvállalataink elértek, és az általuk bevezetett kezdeményezésekről" – összegezte Isabelle Lambert, a SPIE Csoport fenntarthatósági igazgatója.

 

 

IMG-4cda910d7f258618d5bb35394c0d117e-V