28.04.2021

Elkészült a Pomáz 132/22 kV-os alállomás rekonstrukciója

Újabb referenciamunkával büszkélkedhet a SPIE Hungaria

Újabb referenciamunkával büszkélkedhet a SPIE Hungaria

Elkészült a Pomáz 132/22 kV-os alállomás rekonstrukciója

Az ELMŰ Hálózati Kft. 2017-ben írt ki közbeszerzési eljárást a pomázi 132/22 kV-os alállomás teljeskörű villamostechnológiai és építészeti rekonstrukciós munkálataira. A pályázatot a SPIE Hungaria nyerte és 2018 tavaszán elkezdődhettek a munkálatok.

Az Alállomás üzletág szakembereinek köszönhetően a projekt megvalósítása több lépésben, a folyamatos üzem fenntartása mellett zajlott. A munka fő terjedelmét a teljes 132 kV-os szabadtéri és épületben elhelyezett hagyományos cellákból álló 22 kV-os kapcsoló-berendezés elbontása, továbbá a 132 kV-os 3 db transzformátor és 3 db távvezetéki mező rekonstrukciója képezte. A rendszer bővítésre került 1 db sínáthidaló mezővel és egy kettős 132 kV-os csőgyűjtősínnel.  A szabadtér és az épület villamosan, hagyományos jellegét megőrizve került korszerűsítésre, a megrendelő által biztosított új, modern készülékparkkal.

A vállalat széleskörű szolgáltatási portfóliójának köszönhetően, a külső távvezetéki munkákat is a SPIE Hungaria végezte a Távvezeték üzletág bevonásával.

A két év alatt megvalósuló projekt 2021. áprilisában került átadásra és immár a SPIE Hungaria sikeres referenciáinak hosszú listáját gazdagítja.
Exportálás
Megosztom